És la ciència i art del tractament físic; és a dir, el conjunt de mètodes, actuacions i tècniques que mitjançant l’aplicació de mitjans físics: curen i prevenen les malalties, promouen la salut, recuperen, habiliten/rehabiliten i readapten les persones afectades de disfuncions psicofísiques o les que es volen mantenir en un nivell adequat de salut.
És una disciplina que es troba inclosa en la Llei d’Ordenació de Professions Sanitàries.
La fisioteràpia és un dels pilars bàsics de la terapèutica, dels quals disposa la medicina per curar, prevenir i readaptar als pacients. La seva finalitat és promoure, mantenir, restablir i augmentar el nivell de salut dels ciutadans per tal de millorar la qualitat de vida de la persona i facilitar-ne la reinserció social plena.
(Estatutos Generales Título I, Capítulo I. Artículo 1)
Problemes musculoesquelètics
El sistema musculoesquelètic és un sistema orgànic que inclou ossos, músculs, cartílags, tendons, lligaments, articulacions i altres teixits connectius.
Per tant, tractem dolors/lesions que afecten a tots aquests teixits, de qualsevol part del cos.
Problemes d’esquena
Sí, l’esquena forma part del sistema musculoesqulètic, per tant també tractem hèrnies discals, protrusions i “ciàtica”.
Patologies i post-cirurgia
Pal·liem la simptomatologia de malalties com migranya, fibromiàlgia, artrosi, artritis reumatoide,…
T’han operat, el metge t’ha donat l’alta però no estàs bé? Podem ajudar-te.
No ho tens clar?
Aquí trobaràs més respostes a dubtes freqüents.
I si encara en tens… Pregunta’ns sense cap compromís!
Són funcions dels fisioterapeutes, entre d’altres, l’establiment i l’aplicació de tots els mitjans físics (l’electricitat, la calor, el fred..) que puguin ser utilitzats amb efectes terapèutics en els tractaments que es presten als usuaris de totes les especialitats de medicina.
També la realització d’exercici terapèutic i tractaments de massatge, osteopatia, quiropràxia, tècniques terapèutiques reflectides i altres teràpies manuals específiques, alternatives o complementàries afins al camp de competència de la fisioteràpia (com la punció seca) que es puguin utilitzar en el tractament d’usuaris.
És el tractament invasiu dels anomenats punts gallet miofascials.
Mitjançant l’ús d’agulles (com les d’acupuntura), es realitza una punció del punt gallet produint un espasme del múscul i obtenint una “desactivació” i relaxació del mateix.
Permet detectar problemes a músculs, tendons, lligaments,…
Aporta una visió en temps real del teixit lesionat.
També s’utilitzar en tècniques invasives com la neuromodulació, EPTE i punció seca. Ho coneixem com fisioteràpia ecoguiada.
És una tècnica que combina els efectes de la punció amb els efectes de l’electroteràpia.
Utilitza les agulles com a elèctrode, que es connecten a un corrent tipus TENS a baixa freqüència. Així s’aconsegueix un efecte més potent en la relaxació i regeneració del múscul.
És una tècnica que combina els efectes de la punció amb els efectes de l’electroteràpia.
Utilitza les agulles com a elèctrode, que es connecten a un corrent tipus TENS a baixa freqüència. Així s’aconsegueix un efecte més potent en la relaxació i regeneració del múscul.
És la tècnica revolucionària pel tractament de tendinopaties.
Consisteix en l’aplicació de microcorrents galvànics mitjançant una agulla, provocant una reacció física en el tendó, que indueix a la seva autorecuperació i així escurça els temps de recuperació del pacient.
La fibrolisis diacutànea és una tècnica instrumental utilitzada en el camp de la fisioteràpia que tracta les adherències o fibrosi de les estructures musculoesquelètiques utilitzant com a eina una mena de ganxos que milloren la seva mobilitat.
Podríem definir-la com una tècnica de teràpia manual, basada en suaus estiraments i pressions en diferents zones del cos amb l’objectiu de millorar les restriccions que es produeixen a nivell de la fàscia.
És molt diferent ser tractat en serio i no en sèrie, com un ser únic i no com un més.
Ser tractat com et mereixes, prestant atenció al que necessites i esperes.